Podívejte se na zajímavé 30miutové video o hootropním dýchání.
Kurkuma a " třetí oko "
Curcuma Longa - seznamte se, prosím ! Kurkumovník patří do rodiny zázvorovníků a vyroste až do výšky jednoho metru kdesi v Indii,Číně, Austrálii a nebo v Peru. Říkává se mu také " žlutý zázvor " a léčitelské schopnosti jeho oddenku, který se musí sbírat pouze ručně, oloupat, omýt a pak vysušit na přímém sluníčku a rozemlít na jemný vyjímečně oranžový prášek, jsou nesporné. Užívání kurkumy jako koření do pokrmů v asijské a jihoamerické kuchyni je známé, protože je součástí směsi kari koření. Méně známé je užívání kurkumy jako posilujícího a očistného prostředku. Užívat kurkumu občas, ne však denně je rozumné. Kurkuma má vliv na
Trochu se podívejme na fluorid sodný.Může podle vědeckých výzkumů " zaneřádit " mozek a tak změnit zdravotní stav, zvláště psychický. Má degenerativní vliv na epifýzu a hipokampus. Fluor je sice součástí vnitřní chemické rovnováhy v těle, ovšem všeho moc škodí a v kombinaci se sodíkem a chlórem nadělá víc škody než užitku. Dodávat fluor tělu lze zdravě "alchymicky ", třeba bylinnými čaji z měsíčku a šípku nebo kontryhele a arniky, tam je ho dost. Ten umělý chemický, co jsme pochytali v zubních pastách, fluorizované vodě anebo při ošetření zubů, potřebujeme dostat ven. a to umí kurkumin. Kurkumin také chrání mozek proti dalšímu působení fluoridu sodného. A pomáhá tak člověku lépe se ovládat, mít vlastní zdravé sebevědomí a umět se správně prosadit. Sídlo vlastností, které souvisejí se svobodou a vlastní vnitřní životní tzv.duchovní silou je v epifýze - naše " třetí oko "nám umožňuje si mnohé lépe zvědomit o sobě i o světě.Pokud má být toto centrum zdravé a silné a nebo alespoň očištěné, pak užívání kurkumy je na místě. Maximální denní dávka kurkumy nebo výtažku z oddenků kurkumovníku (obsahujícího 95 % kurkuminoidů) by se měla pohybovat v rozmezí od 500 do 1000 mg. Konzumujeme ji vždy půl hodiny před jídlem. Receptů je nepřeberné množství, protože kurkumou si snadno a perfektně delikátně i pikantně ochutíme rýži, polévku, těstoviny, maso, saláty, hořčici a nebo omáčky všeho druhu, včetně worchestrové a sojové. Přidat můžeme kurkumu do pomazánek, tvarohu. Posypat s ní sýr a případně ochutit i máslo. Recept na čaj Zalijeme 1 lžíčku nastrouhané čerstvé kurkumy šálkem horké vody a dochutíme medem a citrónem. Pokud nemáme čerstvou kurkumu, vyzkoušíme sušenou, jen do šálku dáváme pouze 1/2 lžičky prášku. Tak s kurkumou , vzhůru za očistou " třetího oka " a k lepší intuici!
|